Flower remedies

Er zijn verschillende flower remedies op de markt. Zelf werk ik met de Bach bloesem remedies. De Engelsman Dr. Edward Bach was een arts die intuïtief wist wat voor geneeskrachtige eigenschappen planten bevatten.

Hij geloofde dat de dauw die op de bloemen lag de helende krachten van de plant absorbeerde en daarom verzamelde hij deze dauw als medicijn. Hij heeft in totaal 38 remedies gemaakt van wilde bloemen en planten.

Flower remedies helpen bij een moeilijke fase in je leven en bieden ondersteuning om bepaalde patronen te doorbreken. De Bach-remedies maken deel uit van een holistische behandeling. De gehele persoon wordt behandeld en niet alleen de symptomen van de kwaal.


Tijdens een consult worden de remedies die op dat moment het beste bij je passen in een flesje samengesteld. 1 flesje bevat niet meer dan 5 verschillende remedies. Hierin geldt: hoe minder verschillende remedies, hoe beter het werkt.

Het flesje wordt samengesteld met de moeder-essence, mineraal water en wat alcohol. Alcohol wordt gebruikt om de remedie goed geconcentreerd te houden. Wil je liever geen alcohol door de remedie, dan kan er ook gekozen worden voor appelazijn.

Het flesje gaat ongeveer 3 weken mee. Daarna kan er gekeken worden of er naar behoefte een nieuw flesje met een nieuwe samenstelling of eventueel een andere samenstelling nodig is.

Een volledig consult kost €50,-
Uitpendelen en opsturen kost €15,- exclusief bezorgkosten

5561ad_a89edd43abb84e68baaeb01a28be2a81~mv2_d_2048_1365_s_2.jpg

*Let op: Ik adviseer je graag, maar ik ben geen vervanging voor een medisch specialist.