Wat is reiki nu precies?

Wat is Reiki ? Rei=  universeel , Ki=  levenskracht

Als je op deze pagina bent beland dan bent je natuurlijk nieuwsgierig wat reiki precies is en wat het voor jou zou kunnen betekenen. Het kan zijn dat je het wel eens voorbij hebt zien komen op internet in een ver verleden of je hebt hier en daar mensen er eens over horen spreken. Misschien ken je zelfs iemand die een reiki-behandeling heeft ondergaan. Maar opeens hoor je er steeds meer over en de nieuwsgierigheid naar reiki wordt groter.

Reiki wordt een steeds groter begrip in de Westerse wereld en daardoor ook als normaler gezien onder de gemiddelde mens. Als je het woord reiki hoort dan hangt daar een spirituele betekenis aan vast. Waar 20 jaar geleden spiritualiteit vaak nog als zweverig werd bestempeld wordt dit in de samenleving van nu steeds als meer dan normaal gezien.

Waar spiritualiteit als normaler wordt gezien en als iets wat bij het leven van alle dag hoort geldt dit ook voor alternatieve geneeswijzen. Alternatieve geneeswijzen worden populairder onder de mensheid en ook als effectief en heilzaam ervaren.

Cursus reiki, klik hier!

Waarom Reiki?

Reiki komt uit Japan en Sensei Mikao Usui is de ontdekker en grondlegger van reiki. Uit het Japans vertaald betekent reiki levensenergie. Tijdens een meditatie op een berg genaamd Kurama ontving Mikao Usui de energie en de informatie door om zichzelf en anderen te kunnen helen.

De afgelopen jaren groeit de mensheid collectief in bewustzijn. Het groeien in collectief bewustzijn houdt in dat men beseft dat spiritualiteit een onderdeel is van wie wij zijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun levensstijl te veranderen en gezondere keuzes te maken voor zichzelf. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt door voeding (superfoods), yoga, mediteren, massages, healing behandelingen en ga zo maar door. Ook alternatieve geneeswijzen zoals reiki worden steeds populairder en gezien als een tool of techniek om lichaam, geest en ziel in balans te brengen.

Voor reiki geldt dat het in die zin dus niet alleen om de fysieke gezondheid gaat, maar om het complete plaatje waar lichaam, geest en ziel als één geheel wordt beschouwd. Reiki kan worden ingezet bij gezondheidsklachten en helpt ook goed bij het versterken van het immuunsysteem. Ook bij emotionele en psychische klachten kan reiki een hele goede manier zijn om de balans te herstellen. Reiki stimuleert het zelf-genezend vermogen en een diepere en betere connectie met jezelf.


De inwijdingen

Waar je de reiki-energie heel goed op jezelf kan toepassen kan het ook op anderen worden toegepast. Tijdens de inwijding van reiki 1 worden de kanalen geopend. Door het openen van deze kanalen zal de reiki gaan stromen door je handen. Nadat je bent ingewijd voor reiki 1 kan je jezelf, maar ook anderen een behandeling geven.

Als je bent inwijding voor reiki 2 kan je zelfs op afstand een reiki behandeling geven door te werken met symbolen. Hoe leuk en fijn is dat! 🙂 Zo helpen we onszelf, maar ook de ander en maken we op die manier de wereld een mooiere plek om te leven!

Wat ook zeker goed en belangrijk is om te weten is dat reiki een universele energie is waar jij als kanaal voor dient. Het gaat dus niet om jouw eigen energie die je weggeeft aan de ander, maar je fungeert als een portaal. De reiki energie stroomt door jou via je handen naar de persoon die je op dat moment behandelt. Het is vrijwel onmogelijk dat je na het geven van een reiki behandeling je uitgeput voelt.

Het kan zijn dat je je moe voelt na het geven van een behandeling. Dat heeft dan meer te maken met dat je zelf nog iets aan zwaarte aan het uitwerken bent. En hetzelfde geldt vice versa 😉. Reiki werkt door voor beide kanten en wanneer je iemand een behandeling geeft dan geef je jezelf tegelijkertijd ook een behandeling.

Bij Master reiki 3 word je ingewijd met een nog krachtigere energie. Als je hiervoor bent ingewijd dan mag je jezelf een reiki master noemen en kan je daarna ook zelf mensen inwijden. Het is wel belangrijk dat je voordat je kan worden ingewijd voor master reiki, eerst goed bekend moet zijn met het werken met de energie van reiki 1 en 2 (zie cursus). Het kan voor lichaam en geest veel om te verwerken zijn als er in een te korte tijdsspanne veel wordt geopend en gaat stromen. Dus blijf lief voor jezelf en leg jezelf absoluut geen druk op om zo snel mogelijk alle ballast uit te moeten werken. Voel altijd goed aan waar jij klaar voor bent om te mogen ontvangen.

Ontgifting van het lichaam

De reiki energie heeft een hoge trilling en wanneer je voor het eerst met deze trilling in aanraking komt kan er veel zwaarte loskomen in je lichaam. Je kan het zien als lichte energie die door al je cellen stroomt door je hele lichaam. Alles wat een lage(re) trilling heeft wordt als het ware uit het lichaam losgetrild. Daarbij is het wel zo dat reiki naar de belangrijkste plekken gaat die op dat moment de meeste heling nodig hebben. Voor vele heling technieken en ook voor reiki geldt dat je datgene ontvangt wat je op dat moment nodig hebt.

Voor degenen die een reiki inwijding hebben ondergaan kan er een sterk ontgiftingsproces op gang worden gezet die dagen, weken of zelfs maanden kan duren. Het kan een vrij intense periode zijn waar er blokkades worden losgeweekt in je systeem en celgeheugen. Deze blokkades worden naar de oppervlakte gebracht om gezien, gevoeld en begrepen te mogen worden om vervolgens te helen en ze los te kunnen laten.

Een voorbeeld van ontgifting kan aan de zijkanten van de tong plaatsvinden. Ook het sterk ruiken naar zweet en het opkomen van emoties horen erbij 😏. Het is zeker geen pretje, maar zie het als een detox van je fysieke lijf en je celgeheugen. En onthoudt ook dat dat op den duur weer voorbij gaat. Het ontgiften dat op gang wordt gezet is alleen maar goed zodat je steeds meer bij je ware natuur komt en je je stabieler en ook lichter in jezelf gaat voelen.

Gevoeligheid en reiki

Reiki leert je om meer in contact te komen en daardoor de basis bij jezelf terug te vinden. Als jij de intentie hebt om te groeien dan is reiki een prachtige tool voor zelfontwikkeling, zelfgenezing en bewustwording. In de tijd waar wij nu in leven is het juist heel goed om voor jezelf te zorgen en dichtbij jezelf te kunnen blijven. Er kan door alles wat er in de wereld gebeurt energie gaan lekken en daardoor ontstaat disbalans in je systeem.

Als je een gevoelig persoon bent dan kan het soms een uitdaging zijn om alle prikkels te verwerken die we dagelijks kunnen ervaren. Vaak stromen we uit naar invloeden en indrukken van buitenaf en daar zijn we ons niet altijd van bewust. Soms kan je er niet omheen en alles wat je in de loop van de dag of de week hebt opgepikt zorgt op die manier voor overprikkeling. Het is dan fijn om jezelf een reiki behandeling te kunnen geven om weer tot rust te komen en een kalme staat van zijn te ervaren.

Je kent vast het gezegde “een beter begin, begint bij jezelf”. Als wij eerst goed voor onszelf gaan zorgen dan kunnen we daarna pas voor de ander zorgen.


Ik wens je veel liefde, geluk en heling toe!

Wil je vandaag al met een cursus reiki beginnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: