Een reis door je chakra lagen

Je hebt er vast wel eens over gehoord in de spirituele wereld of je bent er al langer mee bekend dat ieder mens 7 chakra punten in het lichaam geankerd heeft. En dan heb ik het nog niet eens over al die andere chakra’s om het fysieke lichaam heen. Laten we het eerst maar over de 7 belangrijkste chakra’s hebben.

Elk chakra heeft een eigen kleur en trilling dat voor de meeste mensen niet te zien is met het fysieke oog, tenzij je hierop zou willen oefenen. Niks is namelijk onmogelijk! Chakra’s hebben een belangrijke functie voor lichaam, geest en ziel en zouden in balans moeten zijn voor een optimale samenwerking.


Door invloeden en gebeurtenissen in het leven kunnen chakra’s geblokkeerd raken, waardoor er fysieke en/of geestelijke ongemakken ontstaan. Gelukkig zijn er vele verschillende manieren en methoden om geblokkeerde chakra’s te openen en te vergroten waardoor deze meer met elkaar in balans kunnen komen.

 
Met het beoefenen van bijvoorbeeld yoga of meditatie wordt vaak met deze 7 chakra punten gewerkt. Dit kan d.m.v. bepaalde oefeningen waar je de focus houdt op een bepaald chakra punt en daar bijvoorbeeld met je aandacht en ademhaling naar toe gaat. Ook het toepassen van geuren zoals etherische olie en wierook kunnen heel heilzaam werken voor al je chakra’s. Edelstenen en kleuren zijn ook heel effectief om een bepaald chakra te openen en te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan de kleur rood als je een onderontwikkeld basischakra hebt, want deze kleur zorgt namelijk voor een betere aarding. Geluid heeft een trilling en vibratie en door het chanten van mantra’s tril je als het ware zware energie uit je chakra waardoor deze zich meer gaat openen.


Hier volgt eerst meer uitleg over de 7 chakra lagen!
 
Basis-, Wortel- of Stuitchakra – “I Am” 
Dit chakra heeft te maken met onze basis, basisveiligheid, overlevingsdrang en aanwezig zijn in de wereld en je lichaam. Bij een gezond basischakra ben je goed geaard en voel je je stabiel in lichaam en geest. Als het basischakra onderontwikkeld is, ben je niet goed geaard en dus niet helemaal thuis in je lijf. Je kunt daardoor angst en rusteloosheid ervaren en zwakke grenzen hebben. Bij een overontwikkeld basischakra ervaar je luiheid en moeheid en ben je teveel aan zekerheid verslaafd. 
 
Kleuren: rood, zwart 
Geuren: sandelhout, kaneel, gember, basilicum, knoflook 
Edelstenen: robijn, rode jaspis, hematiet 
Klank: Lam
 
Buik-, Sacraal- Of Heiligbeenchakra – “I Feel” 
Dit 4de chakra beïnvloedt de emoties en bij een gezonde werking brengt het genot en overvloed in je leven. Iemand met een te ver geopend sacrale chakra kan seksueel verslaafd zijn, emotioneel afhankelijk zijn of zwakke grenzen hebben. Bij een onderontwikkeld sacrale chakra kan er sprake zijn van angst voor seks, een gebrek aan verlangen/hartstocht, rigiditeit van lichaam en gedrag.  
 
Kleuren: oranje 
Geuren: bloedsinaasappel, mandarijn, ylang ylang, jasmijn, kardamon 
Edelstenen: carneool, oranje calciet, oranje aventurijn 
Klank: Vam

Zonnevlecht chakra – “I Do” 
Eigenwaarde, vertrouwen, keuzevrijheid en wilskracht horen bij dit derde chakra. Bij dit onderontwikkeld chakra heb je weinig energie, een zwakkere wil, ben je gemakkelijk te manipuleren en weinig eigenwaarde. Bij dit overontwikkeld chakra hoort: agressie, overheersing, koppigheid en arrogantie.  
 
Kleuren: geel, goud 
Geuren: citroen, grapefruit, venkel, koriander, peper, kaneel, mimosa 
Edelstenen: citrien, amber, barnsteen, topaas 
Klank: Ram

Hartchakra – “I Love” 
Dit 4de chakra verbindt de onderste 3 chakra’s met de bovenste 3; onze instincten met onze hogere vermogens. Het verbindt ons met de grote bron van liefde en met andere wezens. Als dit chakra geblokkeerd is dan heeft iemand moeite met het toe laten van liefde, voelt zich eenzaam en depressief. Staat dit chakra te ver open dan kun je jezelf te makkelijk weggeven, ben je aanhankelijk en kan je je veeleisend en jaloers gedrag vertonen.

Kleuren: groen, roze
Geuren: roos, geranium, bergamot, melisse, mimosa
Edelstenen: rozenkwarts, jade, aventurijn, groene calciet
Klank: Yam

Keelchakra – “I Speak” 
Bij dit 5de chakra horen communicatie, waarheid en integriteit. Als dit chakra goed werkt dan spreek je de waarheid en kun je goed naar anderen luisteren. Wanneer dit chakra geblokkeerd is dan kun je ondergedrukte gevoelens en meningen niet goed uiten. Staat dit chakra te ver geopend dan kan iemand roddelen, liegen of verwarde gedachten hebben.  
 
Kleuren: Blauw, groen/blauw 
Geuren: eucalyptus, den, marjolein, salie, venkel, tea tree 
Edelstenen: turkoois, blauw chalcedoon, blauwe calciet, aquamarijn, angeliet 
Klank: Ham

Voorhoofdchakra – “I See” 
Bij dit 6de chakra hoort intelligentie, wijsheid, onderscheidingsvermogen, reflectie en intuïtie. Bij dit goed geopende chakra werk je met beide hersenhelften en kun je harmonieus samenwerken. Als dit chakra gesloten is dan kun je negatief denken over jezelf en het leven. 
 
Kleuren: indigo, paars 
Geuren: pepermunt, laurier, rozemarijn, jasmijn, basilicum 
Edelstenen: Lapis Lazuli, Apatiet, Fluoriet, Amethist, saffier, tanzaniet
Klank: Aum

Kruinchakra – “I know” 
Het kroonchakra opent zich over het algemeen pas als we geestelijk volwassen en spiritueel ontwikkeld zijn. Gelukzaligheid is de hoogste kwaliteit van dit chakra en er wordt eenheid ervaren. Je weet dat je wordt geleid en beschermd. Staat dit 7de chakra te ver open dan ben je alleen maar aan het zweven en ben je niet bezig met aardse zaken.  
 
Kleuren: wit, violet 
Geuren: lavendel, sandelhout, sint janskruid, pepermunt, roos 
Edelstenen: amethist, bergkristal, fluoriet, seleniet, witte calciet
Klank: Aum

Wil je meer over reiki weten en zou je eens een behandeling willen ontvangen? Bekijk de pagina van Nashada Healing:

Reiki 1 en 2 (op afstand)

Daniëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: